Rätter

Blodpudding blodkorv fett 14%

Blodpudding och blodkorv är två livsmedel som tillverkas av stora mängder kött och med högt fettinnehåll. I dessa produkter är fettandelen 14%. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/raetter/ finns information om näringsinnehållet i dessa produkter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)254Energi
Energi (kj)1063
Protein (g)11Makronutrienter
Fett totalt (g)14
Kolhydrater, tillg. (g)20
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)19
Fosfor (mg)92
Selen (µg)3
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)16
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)139
Natrium (mg)400
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)10Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.87
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.89
Sockerarter tot. (g)10.9Sockerarter
Monosackarider (g)3.7
Disackarider (g)7.2
Summa mättade fettsyror (g)5.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)3.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)5.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)51
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)11
Fritt socker (g)11

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen