Rätter

Blodpudding blodkorv fett 19%

Blodpudding och blodkorv är livsmedel som vanligtvis är rika på näringsämnen. De har ett högt fettinnehåll på 19%, vilket gör dem till ett bra alternativ för att få i sig näringsämnen. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/raetter/ kan du få mer information om det näringsinnehåll som finns i blodpudding och blodkorv.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)301Energi
Energi (kj)1259
Protein (g)10.6Makronutrienter
Fett totalt (g)19
Kolhydrater, tillg. (g)21
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)17.7
Fosfor (mg)84
Selen (µg)3
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)16
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)170
Natrium (mg)350
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)12Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.9
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.74
Sockerarter tot. (g)12.4Sockerarter
Monosackarider (g)4.2
Disackarider (g)8.2
Summa mättade fettsyror (g)9.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)5.2
Stearinsyra C18:0 (g)3.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)6.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)45
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)12
Fritt socker (g)12

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen