Rätter

Blodpudding blodkorv stekt fett 8%

Blodpudding och blodkorv är rätter som består av en blandning av kött, råvaror och kryddor som är stekta i fett. De är en del av den svenska matkulturen och har funnits i generationer. Genom att klicka på länken kan du läsa mer om näringsinnehållet i dessa rätter och få uppgifter om kalorier, protein, fett och kolhydrater.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)208Energi
Energi (kj)872
Protein (g)12.4Makronutrienter
Fett totalt (g)9.27
Kolhydrater, tillg. (g)17.8
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)17.5
Fosfor (mg)95
Selen (µg)3.1
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)16
Folat (µg)5.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)143
Natrium (mg)412
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)8.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.14
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)8.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.75
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.02
Sockerarter tot. (g)12Sockerarter
Monosackarider (g)4.1
Disackarider (g)7.9
Summa mättade fettsyror (g)4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2.3
Stearinsyra C18:0 (g)1.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)66.9
Vatten (g)56.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)12
Fritt socker (g)12

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen