Rätter
Böcklinglåda m. äggstanning
En böcklinglåda med äggstanning är en populär rätt som innehåller böckling, ägg, mjölk och kryddor. Det är en mångsidig rätt som kan användas som huvudrätt eller som tillbehör. Böcklingen är huvudingrediensen och ger rätten smak och näring. Äggstanningen är den andra huvudingrediensen och ger rätten en krämig konsistens.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 158 | Energi |
Energi (kj) | 661 | |
Protein (g) | 15.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 9.82 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 2.1 | |
Kalcium (mg) | 69 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 166 | |
Selen (µg) | 14.9 | |
Zink (mg) | 0.9 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 21.7 | |
Jod (µg) | 51.8 | |
Kalium (mg) | 260 | |
Natrium (mg) | 720 | |
Salt, NaCl (g) | 1.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 75 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 4.92 | |
Vitamin C (mg) | 0.6 | |
Vitamin D (µg) | 5.56 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 74.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 7 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.22 | |
Niacin (mg) | 2.55 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.54 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 1.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.7 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.6 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0.4 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.5 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 108.2 | |
Vatten (g) | 69.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 26.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket