Rätter

Cheesecake m. digestivebotten

En populär efterrätt som ofta serveras på bakverk är digestivebotten med en krämig cheesecake på toppen. Den består av en botten av digestivekex som är smaksatt med vanilj och en topping av en blandning av ost och grädde.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)292Energi
Energi (kj)1223
Protein (g)5.5Makronutrienter
Fett totalt (g)21.26
Kolhydrater, tillg. (g)20
Kalcium (mg)71Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)91
Selen (µg)4.6
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)9
Folat (µg)13.1
Jod (µg)10.1
Kalium (mg)95
Natrium (mg)241
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)206.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.3
Vitamin C (mg)1.8
Vitamin D (µg)0.43
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)204.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)35
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)0.24
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.58
Sockerarter tot. (g)14.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)14.2
Summa mättade fettsyror (g)12.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.9
Laurinsyra C12:0 (g)0.6
Myristinsyra C14:0 (g)1.7
Palmitinsyra C16:0 (g)5.7
Stearinsyra C18:0 (g)1.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)5.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)3Övrigt
Kolesterol (mg)90.3
Vatten (g)51.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)1.4
Tillsatt socker (g)12
Fritt socker (g)13

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen