Rätter

Currysås hemlagad

Curry är ett populärt kryddat livsmedel som används i olika rätter. Det har ett brett utbud av näringsämnen och är en nyttig och smakrik tilläggning till matlådor och andra rätter. På livsmedelsdata.se kan du ta reda på mer om näringsinnehållet i en hemlagad currysås.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)103Energi
Energi (kj)431
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)8.87
Kolhydrater, tillg. (g)4.6
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)31
Selen (µg)2.2
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)6
Folat (µg)10
Jod (µg)54.6
Kalium (mg)36
Natrium (mg)755
Salt, NaCl (g)1.9
Vitamin A (RE/µg)87.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0.14
Vitamin C (mg)0.2
Vitamin D (µg)0.28
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)79.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)99
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.4
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)5.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)50.2
Vatten (g)82.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen