Rätter

Fisk mager m. fänkål tomat crème fraiche ångkokt

Smakrik ångkokt fisk som kombineras med fänkål, tomat och crème fraiche. En härlig rätt som är näringsrik och lätt att tillaga. Den är perfekt som en huvudrätt eller som en del av en buffé. Få reda på vilka näringsämnen som finns i detta livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)117Energi
Energi (kj)491
Protein (g)11.5Makronutrienter
Fett totalt (g)7.12
Kolhydrater, tillg. (g)1.6
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)139
Selen (µg)11.5
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)20
Folat (µg)11.1
Jod (µg)13.7
Kalium (mg)362
Natrium (mg)216
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)93.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0.89
Vitamin C (mg)9.4
Vitamin D (µg)9.02
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)51.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)502
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)1.42
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.53
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.9
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)44.9
Vatten (g)77.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)24.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen