Rätter

Fiskburgare m. bröd tillbehör

En maträtt som består av fisk som är förberedd och formad till en burgare och serveras med bröd som tillbehör. Rätten innehåller en mängd olika näringsämnen som har olika funktioner för kroppen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)280Energi
Energi (kj)1174
Protein (g)12.4Makronutrienter
Fett totalt (g)13.06
Kolhydrater, tillg. (g)27.3
Kalcium (mg)57Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)130
Selen (µg)21.6
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)24
Folat (µg)22.7
Jod (µg)6.3
Kalium (mg)201
Natrium (mg)477
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)29.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.37
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.28
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)10.3
Retinol (µg)27.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)28
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)1.21
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.5
Sockerarter tot. (g)4.2Sockerarter
Monosackarider (g)2.2
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)2.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)5.6
Summa fleromättade fettsyror (g)3.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)23.7
Vatten (g)43.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen