Rätter

Fransk bondsoppa m. fläsk rotfrukter

En rätt som består av fläsk och rotfrukter. Det är en klassisk fransk soppa som är smakrik och lätt att tillaga. Rotfrukterna som används är vanligtvis morot, palsternacka och lök, samt fläskkött för att ge smak. Soppan är näringsrik och innehåller en mängd vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)58Energi
Energi (kj)242
Protein (g)2.1Makronutrienter
Fett totalt (g)2.32
Kolhydrater, tillg. (g)6.1
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)42
Selen (µg)1.1
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)12
Folat (µg)14.6
Jod (µg)1.2
Kalium (mg)140
Natrium (mg)331
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)127.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.06
Vitamin C (mg)1.7
Vitamin D (µg)0.01
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)2.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)1260
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.66
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.03
Sockerarter tot. (g)2.9Sockerarter
Monosackarider (g)1.1
Disackarider (g)1.8
Summa mättade fettsyror (g)0.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)3.3
Vatten (g)86.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)3.6
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen