Rätter

Fransk omelett m. vatten

En omelett bestående av ägg, salt och vatten. Den är enkla att tillaga och är ett mångsidigt recept som kan ätas som både lunch och middag. Omeletten är ett nyttigt alternativ till fettiga maträtter och det finns många sätt att variera omeletten med olika ingredienser. På sidan kan man läsa mer om näringsinnehållet i omeletten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)172Energi
Energi (kj)722
Protein (g)10.2Makronutrienter
Fett totalt (g)14.68
Kolhydrater, tillg. (g)0.3
Kalcium (mg)45Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)154
Selen (µg)18.8
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)49.8
Jod (µg)76.7
Kalium (mg)110
Natrium (mg)465
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)213.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)1.16
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)2.98
Vitamin E (mg)6.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)212.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.32
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.57
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)6.8
Summa fleromättade fettsyror (g)3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.2
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)282.2
Vatten (g)72.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)10
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen