Rätter
Fransk omelett m. vatten
En omelett bestående av ägg, salt och vatten. Den är enkla att tillaga och är ett mångsidigt recept som kan ätas som både lunch och middag. Omeletten är ett nyttigt alternativ till fettiga maträtter och det finns många sätt att variera omeletten med olika ingredienser. På sidan kan man läsa mer om näringsinnehållet i omeletten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 172 | Energi |
Energi (kj) | 722 | |
Protein (g) | 10.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 14.68 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.3 | |
Kalcium (mg) | 45 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.4 | |
Fosfor (mg) | 154 | |
Selen (µg) | 18.8 | |
Zink (mg) | 1.1 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 49.8 | |
Jod (µg) | 76.7 | |
Kalium (mg) | 110 | |
Natrium (mg) | 465 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 213.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.16 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 2.98 | |
Vitamin E (mg) | 6.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 212.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 14 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.32 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.57 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 6.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 2.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.6 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.6 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 282.2 | |
Vatten (g) | 72.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 10 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket