Rätter
Glassås choklad
Glassås choklad är ett livsmedel som innehåller naturliga ingredienser som mjölk och socker. Det är en mjuk och krämig choklad som är god att äta både som ett mellanmål eller som en dessert. Förutom socker och mjölk innehåller det även kakaosmör, kakao och andra naturliga oljor som rapsolja. Läs mer om de näringsämnen som finns i glassås choklad här.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 352 | Energi |
Energi (kj) | 1471 | |
Protein (g) | 3.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.53 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 69.5 | |
Kalcium (mg) | 50 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.8 | |
Fosfor (mg) | 91 | |
Selen (µg) | 2.1 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 41 | |
Folat (µg) | 13.3 | |
Jod (µg) | 5 | |
Kalium (mg) | 307 | |
Natrium (mg) | 102 | |
Salt, NaCl (g) | 0.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.01 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 1 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 5 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 0.24 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 55.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 17.9 | |
Disackarider (g) | 37.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 16.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 55 | |
Fritt socker (g) | 55 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket