Rätter

Glassås choklad

Glassås choklad är ett livsmedel som innehåller naturliga ingredienser som mjölk och socker. Det är en mjuk och krämig choklad som är god att äta både som ett mellanmål eller som en dessert. Förutom socker och mjölk innehåller det även kakaosmör, kakao och andra naturliga oljor som rapsolja. Läs mer om de näringsämnen som finns i glassås choklad här.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)352Energi
Energi (kj)1471
Protein (g)3.1Makronutrienter
Fett totalt (g)5.53
Kolhydrater, tillg. (g)69.5
Kalcium (mg)50Mineraler
Järn (mg)2.8
Fosfor (mg)91
Selen (µg)2.1
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)41
Folat (µg)13.3
Jod (µg)5
Kalium (mg)307
Natrium (mg)102
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)1
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0.24
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)55.1Sockerarter
Monosackarider (g)17.9
Disackarider (g)37.2
Summa mättade fettsyror (g)2.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2
Vatten (g)16.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)55
Fritt socker (g)55

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen