Rätter

Glassås kolasås

Glassås kolasås är en sås som är en blandning av smör, socker, sirap, mjölk, vaniljextrakt, salt och kakao. Den används som en glasyta till efterrätter som glass och bakverk, men även som en smaksättare. På livsmedelsdata.se kan man ta del av näringsämnen som finns i glassås kolasås.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)307Energi
Energi (kj)1287
Protein (g)2.2Makronutrienter
Fett totalt (g)20.72
Kolhydrater, tillg. (g)28.4
Kalcium (mg)78Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)65
Selen (µg)1.3
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)7
Folat (µg)7.2
Jod (µg)7.6
Kalium (mg)109
Natrium (mg)124
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)186.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0.35
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)0.32
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)174.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)144
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.04
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.55
Sockerarter tot. (g)28.4Sockerarter
Monosackarider (g)8.2
Disackarider (g)20.3
Summa mättade fettsyror (g)13.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.7
Myristinsyra C14:0 (g)2.2
Palmitinsyra C16:0 (g)6.4
Stearinsyra C18:0 (g)2.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)60.6
Vatten (g)47.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)26
Fritt socker (g)26

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen