Rätter

Gratäng m. korv rotfrukt

Gratäng är en populär rätt som ofta innehåller korv och rotfrukter. Det är en smakrik och hälsosam måltid som passar både till vardags och till fest. På sidan kan man hitta information om innehållet och näringsvärdet i den här typen av rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)191Energi
Energi (kj)800
Protein (g)5.5Makronutrienter
Fett totalt (g)14.64
Kolhydrater, tillg. (g)9.1
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)97
Selen (µg)2.9
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)16
Folat (µg)18.2
Jod (µg)17.9
Kalium (mg)284
Natrium (mg)455
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)139.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0.35
Vitamin C (mg)8.6
Vitamin D (µg)0.23
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)62.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)787
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)1.97
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.99
Sockerarter tot. (g)2.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.7
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)7.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)3.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)4.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)35.2
Vatten (g)67.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)7.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen