Rätter

Grönkålssoppa

En soppa som innehåller grönkål som huvudingrediens. Den har en mild, söt smak och är lätt att laga. Grönkålssoppan är rik på vitamin A och C samt mineraler såsom kalcium och fosfor som är viktiga för kroppens funktioner. Den innehåller även antioxidanter som skyddar kroppen mot skadliga effekter, vilket gör den till en hälsosam rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)32Energi
Energi (kj)133
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)1.88
Kolhydrater, tillg. (g)2.1
Kalcium (mg)48Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)14
Selen (µg)0.9
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)8
Folat (µg)5.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)85
Natrium (mg)476
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)63.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0.03
Vitamin C (mg)5.1
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)706
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.29
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.5
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen