Rätter

Grönsaker ugnsstekta

Ugnsstekta grönsaker är en smakrik och enkel rätt som passar de flesta. Genom att steka grönsaker i ugnen får de en härlig krispighet och kryddningen gör att rätten blir extra god. På Livsmedelsdata hittar du näringsinformation om olika grönsaker som nyttjas när man ugnssteker.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)24Energi
Energi (kj)103
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.17
Kolhydrater, tillg. (g)3.7
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)34
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)20
Folat (µg)28.7
Jod (µg)32.5
Kalium (mg)231
Natrium (mg)258
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)20.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)35.2
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)229
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.79
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.97
Sockerarter tot. (g)4.4Sockerarter
Monosackarider (g)4.3
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)9.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen