Rätter
Gryta dillkött nöt m. sås frysvara
Grytor är enklare rätter som är lättlagade och smakrika. Dillkött nöt med sås frysvara är en typ av gryta som är mycket populär. Den består av nötkött, grönsaker som lök, morötter, rotselleri och sås. Alla ingredienser blandas samman och steks sedan i ugnen. Grytan är både nyttig och mättande och är en utmärkt rätt att bjuda på till familjen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 101 | Energi |
Energi (kj) | 423 | |
Protein (g) | 11 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 2.7 | |
Kalcium (mg) | 30 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 100 | |
Selen (µg) | 0.5 | |
Zink (mg) | 2.4 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 8 | |
Jod (µg) | 41.2 | |
Kalium (mg) | 160 | |
Natrium (mg) | 470 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 29 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.32 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.3 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.48 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 300 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 1.8 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.82 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.5 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 30 | |
Vatten (g) | 79 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket