Rätter

Gryta dillkött nöt m. sås

Grytor är en traditionell maträtt som ofta består av kött, grönsaker och kryddor. Dillkött är en variant som innehåller nötkött och smaksätts med dill för att ge rätten en frisk och aromatisk smak. Den serveras oftast med en krämig sås som är rik på proteiner och näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)114Energi
Energi (kj)479
Protein (g)8.2Makronutrienter
Fett totalt (g)6.8
Kolhydrater, tillg. (g)4.9
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)73
Selen (µg)1
Zink (mg)2.1
Magnesium (mg)14
Folat (µg)8
Jod (µg)41.2
Kalium (mg)165
Natrium (mg)270
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)121.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0.7
Vitamin C (mg)3.7
Vitamin D (µg)0.33
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)20
Betakaroten/β-Karoten (µg)1217
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)1.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.4
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)2.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)2.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)36
Vatten (g)79
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen