Rätter
Gryta gulasch nöt
Gryta gulasch nöt är en traditionell rätt som är populär runt om i världen. Den består av nötkött som steks och kokas tillsammans med grönsaker och kryddor. Det är en näringsrik och smakrik måltid som är enkel att laga. För att få ut det mesta av näringsämnena i livsmedlet är det viktigt att välja rätt ingredienser.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 75 | Energi |
Energi (kj) | 313 | |
Protein (g) | 8.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.79 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.6 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.2 | |
Fosfor (mg) | 77 | |
Selen (µg) | 2.3 | |
Zink (mg) | 2.7 | |
Magnesium (mg) | 15 | |
Folat (µg) | 10.7 | |
Jod (µg) | 20.3 | |
Kalium (mg) | 163 | |
Natrium (mg) | 297 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 19.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.29 | |
Vitamin C (mg) | 18.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.03 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 175 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 2.16 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.69 | |
Sockerarter tot. (g) | 3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.6 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 22 | |
Vatten (g) | 83 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 4.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket