Rätter
Gryta kalops nöt hemlagad
Gryta kalops nöt är en traditionell svensk rätt som är både god och nyttig. Den är enkel att laga och innehåller nyttiga ingredienser såsom nötkött, morötter, lök, persilja, ättika, socker, lagerblad, lagerkrydda, tomatpuré och köttbuljong. Detta gör den till en hälsosam maträtt som är både god och näringsrik.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 77 | Energi |
Energi (kj) | 320 | |
Protein (g) | 7.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.77 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3 | |
Kalcium (mg) | 16 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 65 | |
Selen (µg) | 2.2 | |
Zink (mg) | 2.4 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 8.7 | |
Jod (µg) | 33 | |
Kalium (mg) | 108 | |
Natrium (mg) | 283 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 147.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.25 | |
Vitamin C (mg) | 1.9 | |
Vitamin D (µg) | 0.15 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1390 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 1.67 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.98 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 20.6 | |
Vatten (g) | 84.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket