Rätter

Gryta köttgryta typ suqaar

Grytor är en populär maträtt som är lätt att tillaga. En typ av gryta som är vanligt förekommande är den med kött. Denna är fylld med smaker som ofta är typiska för en Suqaar-gryta. Det finns ett stort antal näringsämnen som finns naturligt i denna typ av maträtt, vilka även är viktiga för att hålla kroppen frisk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)92Energi
Energi (kj)382
Protein (g)7.3Makronutrienter
Fett totalt (g)5.32
Kolhydrater, tillg. (g)3
Kalcium (mg)25Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)76
Selen (µg)2.4
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)16
Folat (µg)14.2
Jod (µg)23.2
Kalium (mg)142
Natrium (mg)387
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)70.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0.31
Vitamin C (mg)17
Vitamin D (µg)0.01
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)2.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)712
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)2.03
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.35
Sockerarter tot. (g)2.4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)19.7
Vatten (g)81.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen