Rätter

Gryta kyckling tikka masala

En indisk klassiker som består av kyckling som steks i en kryddig tomat- och paprikaröra, som vanligtvis serveras med ris. Den tillagas med en mängd olika kryddor som garam masala, koriander, chili, gurkmeja, ingefära, kummin och kardemumma.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)121Energi
Energi (kj)508
Protein (g)20.2Makronutrienter
Fett totalt (g)3.29
Kolhydrater, tillg. (g)2.4
Kalcium (mg)48Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)194
Selen (µg)9.5
Zink (mg)1
Magnesium (mg)28
Folat (µg)17.7
Jod (µg)52.7
Kalium (mg)233
Natrium (mg)448
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)31Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.54
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)3.2
Vitamin D (µg)0.26
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)30.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)9
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)9.98
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.75
Sockerarter tot. (g)1.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)1.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)54.9
Vatten (g)71.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen