Rätter
Gryta m. kalvhjärta grönsaker
Grytor är en populär form av matlagning som ofta innehåller kött, grönsaker och kryddor. Kalvhjärta är ett magert kött som passar bra att använda i grytor för att få till en rik och komplex smak. Genom att kombinera detta med olika typer av grönsaker får man en måltid som är både näringsrik och mättande.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 85 | Energi |
Energi (kj) | 358 | |
Protein (g) | 6.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.62 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.5 | |
Kalcium (mg) | 22 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.1 | |
Fosfor (mg) | 76 | |
Selen (µg) | 3.3 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 17.1 | |
Jod (µg) | 1.3 | |
Kalium (mg) | 125 | |
Natrium (mg) | 167 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 141.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.87 | |
Vitamin C (mg) | 10.7 | |
Vitamin D (µg) | 0.4 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 6.9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1361 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.2 | |
Niacin (mg) | 3.32 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.56 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.5 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 55.5 | |
Vatten (g) | 82.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 10.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket