Rätter

Gryta m. kalvhjärta grönsaker

Grytor är en populär form av matlagning som ofta innehåller kött, grönsaker och kryddor. Kalvhjärta är ett magert kött som passar bra att använda i grytor för att få till en rik och komplex smak. Genom att kombinera detta med olika typer av grönsaker får man en måltid som är både näringsrik och mättande.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)85Energi
Energi (kj)358
Protein (g)6.8Makronutrienter
Fett totalt (g)4.62
Kolhydrater, tillg. (g)3.5
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)76
Selen (µg)3.3
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)12
Folat (µg)17.1
Jod (µg)1.3
Kalium (mg)125
Natrium (mg)167
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)141.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)1.87
Vitamin C (mg)10.7
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)1361
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.2
Niacin (mg)3.32
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.56
Sockerarter tot. (g)3.3Sockerarter
Monosackarider (g)2.5
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)1.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)55.5
Vatten (g)82.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)10.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen