Rätter
Gryta osso buco kalvläggsgryta
Kalvläggsgryta är en läcker rätt som består av läggben från kalv som kokas till en saftig gryta. Grytan är smaksatt med vitt vin, pressad vitlök, persilja, tomater och grönsaker som morötter och selleri. Den serveras vanligtvis med ris eller pasta.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 85 | Energi |
Energi (kj) | 356 | |
Protein (g) | 7.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.62 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.1 | |
Kalcium (mg) | 19 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 84 | |
Selen (µg) | 2.3 | |
Zink (mg) | 1.3 | |
Magnesium (mg) | 14 | |
Folat (µg) | 9 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 175 | |
Natrium (mg) | 322 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 125.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.25 | |
Vitamin C (mg) | 3.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.09 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1173 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 2.55 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.98 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.8 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 25.2 | |
Vatten (g) | 80.9 | |
Alkohol (g) | 0.42 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 14.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket