Rätter

Gryta osso buco kalvläggsgryta

Kalvläggsgryta är en läcker rätt som består av läggben från kalv som kokas till en saftig gryta. Grytan är smaksatt med vitt vin, pressad vitlök, persilja, tomater och grönsaker som morötter och selleri. Den serveras vanligtvis med ris eller pasta.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)85Energi
Energi (kj)356
Protein (g)7.8Makronutrienter
Fett totalt (g)3.62
Kolhydrater, tillg. (g)4.1
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)84
Selen (µg)2.3
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)14
Folat (µg)9
Jod (µg)0
Kalium (mg)175
Natrium (mg)322
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)125.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0.25
Vitamin C (mg)3.2
Vitamin D (µg)0.09
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)1173
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)2.55
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.98
Sockerarter tot. (g)2.5Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)25.2
Vatten (g)80.9
Alkohol (g)0.42
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)14.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen