Rätter

Gryta ratatouille veg.

Grytan ratatouille veg är en fransk rätt som består av olika grönsaker som steks tillsammans. De vanligaste ingredienserna är zucchini, paprika, lök, tomater och aubergine, men andra grönsaker kan ibland också användas. Ratatouille är en populär, hälsosam och smakrik rätt som är lätt att laga.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)52Energi
Energi (kj)217
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)2.27
Kolhydrater, tillg. (g)5.9
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)32
Selen (µg)0.1
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)17
Folat (µg)21.1
Jod (µg)28.4
Kalium (mg)184
Natrium (mg)355
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)22.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)17.9
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)260
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.78
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.98
Sockerarter tot. (g)5.4Sockerarter
Monosackarider (g)5
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)87.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)5.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen