Rätter
Gryta svampprotein m. grönsaker veg.
Grytor med svampprotein och grönsaker är ett populärt vegetariskt alternativ som passar bra för måltider. Genom att kombinera olika sorters grönsaker, svamp och protein kan man skapa en smakrik, näringsrik och mättande rätt. På Livsmedelsdata kan du se exakt vilka näringsämnen som finns i livsmedel som gryta med svampprotein och grönsaker.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 58 | Energi |
Energi (kj) | 243 | |
Protein (g) | 4.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.04 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.9 | |
Kalcium (mg) | 62 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 86 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 1.9 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 45.8 | |
Jod (µg) | 62.4 | |
Kalium (mg) | 167 | |
Natrium (mg) | 749 | |
Salt, NaCl (g) | 1.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 20.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.1 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 14.2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 226 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.11 | |
Niacin (mg) | 0.79 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.59 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.9 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 84.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 2.8 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket