Rätter
Halloumi stroganoff veg.
Halloumi-stroganoff är en vegetarisk version av den klassiska rätten stroganoff. Den är en gryta som innehåller halloumi som bas, och som smaksätts med lök, paprika och receptets speciella kryddblandning. Rätten serveras ofta med ris, pasta eller potatis som tillbehör.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 255 | Energi |
Energi (kj) | 1065 | |
Protein (g) | 15.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 19.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.8 | |
Kalcium (mg) | 454 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 298 | |
Selen (µg) | 7.2 | |
Zink (mg) | 2.1 | |
Magnesium (mg) | 30 | |
Folat (µg) | 6.4 | |
Jod (µg) | 58.8 | |
Kalium (mg) | 146 | |
Natrium (mg) | 1374 | |
Salt, NaCl (g) | 3.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 174.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.48 | |
Vitamin C (mg) | 2.6 | |
Vitamin D (µg) | 0.21 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 162.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 143 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 0.26 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.92 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.1 | |
Disackarider (g) | 1.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 12.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.7 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.6 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.9 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 57.4 | |
Vatten (g) | 55.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 4.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket