Rätter

Hollandaisesås hemlagad

Hollandaisesås är en populär sås som ofta används till kött, fisk eller grönsaker. Den är ganska enkel att laga själv och består av få ingredienser. På livsmedelsdata.se hittar du den officiella analysen för den hemlagade hollandaisesåsen och kan ta reda på näringsvärdena.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)501Energi
Energi (kj)2094
Protein (g)3Makronutrienter
Fett totalt (g)54.89
Kolhydrater, tillg. (g)0.7
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)91
Selen (µg)10.2
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)3
Folat (µg)40.6
Jod (µg)30.1
Kalium (mg)24
Natrium (mg)467
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)559.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.54
Vitamin C (mg)2
Vitamin D (µg)7.11
Vitamin E (mg)7.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)536.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)265
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.74
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)28.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)2.6
Laurinsyra C12:0 (g)1.5
Myristinsyra C14:0 (g)3.1
Palmitinsyra C16:0 (g)15.8
Stearinsyra C18:0 (g)3.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)17.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)17.4
Summa fleromättade fettsyror (g)7.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)4.4
Linolensyra C18:3 (g)1.5
Arakidonsyra C20:4 (g)1.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)250.2
Vatten (g)39.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen