Rätter

Kantarell stuvad

Kantarell är en svamp som stuvas med smör och grädde och passar perfekt som tillbehör till exempelvis kött eller fisk. Den stuvade kantarellen är rik på vitaminer och mineraler och är en av de mest populära maträtterna som kan tillagas. På livsmedelsdata.se finns information om näringsämnen i den stuvade kantarellen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)176Energi
Energi (kj)736
Protein (g)3.5Makronutrienter
Fett totalt (g)15.07
Kolhydrater, tillg. (g)6
Kalcium (mg)76Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)92
Selen (µg)1.3
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)12
Folat (µg)9.8
Jod (µg)46.4
Kalium (mg)280
Natrium (mg)380
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)144.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.33
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)10.07
Vitamin E (mg)1.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)88.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)673
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)2.68
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.4
Sockerarter tot. (g)2.9Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)2.9
Summa mättade fettsyror (g)5.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)2.9
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)5.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.7
Arakidonsyra C20:4 (g)0.7
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)23.5
Vatten (g)71.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)3.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen