Rätter
Kantarell stuvad
Kantarell är en svamp som stuvas med smör och grädde och passar perfekt som tillbehör till exempelvis kött eller fisk. Den stuvade kantarellen är rik på vitaminer och mineraler och är en av de mest populära maträtterna som kan tillagas. På livsmedelsdata.se finns information om näringsämnen i den stuvade kantarellen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 176 | Energi |
Energi (kj) | 736 | |
Protein (g) | 3.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.07 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6 | |
Kalcium (mg) | 76 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 92 | |
Selen (µg) | 1.3 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 9.8 | |
Jod (µg) | 46.4 | |
Kalium (mg) | 280 | |
Natrium (mg) | 380 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 144.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.33 | |
Vitamin C (mg) | 0.4 | |
Vitamin D (µg) | 10.07 | |
Vitamin E (mg) | 1.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 88.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 673 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 2.68 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 2.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.6 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.3 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.7 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.7 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 23.5 | |
Vatten (g) | 71.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 3.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket