Rätter

Laxmousse

Lax är ett populärt livsmedel som erbjuder en mängd näringsämnen. Det kan göras på många olika sätt, bland annat som en mousse. Mousse är en lätt och fluffig rätt som ofta innehåller en mängd näringsämnen. Den kan även variera i smak och tillagning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)232Energi
Energi (kj)969
Protein (g)11.4Makronutrienter
Fett totalt (g)19.78
Kolhydrater, tillg. (g)2.5
Kalcium (mg)43Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)145
Selen (µg)10.4
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)17
Folat (µg)23.3
Jod (µg)55.9
Kalium (mg)189
Natrium (mg)361
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)165.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)1.64
Vitamin C (mg)2.5
Vitamin D (µg)2.85
Vitamin E (mg)3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)149.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)192
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)3.08
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.18
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)9.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.9
Laurinsyra C12:0 (g)0.4
Myristinsyra C14:0 (g)1.4
Palmitinsyra C16:0 (g)4.8
Stearinsyra C18:0 (g)1.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)5.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)115.5
Vatten (g)64.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)16
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen