Rätter

Laxpaté

Lax är en fisk som anses vara en av de mest näringsrika livsmedlen. Det kan användas till en mängd olika rätter och är ofta en ingrediens i patéer. Det är en rik källa till protein och innehåller också många viktiga näringsämnen såsom omega-3 fettsyror, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)221Energi
Energi (kj)924
Protein (g)13.1Makronutrienter
Fett totalt (g)18.14
Kolhydrater, tillg. (g)0.9
Kalcium (mg)34Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)141
Selen (µg)18
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)18
Folat (µg)19.9
Jod (µg)23.7
Kalium (mg)284
Natrium (mg)516
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)116.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)1.37
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)3.8
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)5
Retinol (µg)101.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)179
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)2.71
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.1
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)8.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)1.4
Palmitinsyra C16:0 (g)3.8
Stearinsyra C18:0 (g)1.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)4.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0.6
DPA C22:5 (g)0.6
DHA C22:6 (g)0.8
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)102
Vatten (g)64
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen