Rätter

Lever stuvad hemlagad

Lever stuvad är en traditionell rätt som ofta tillagar hemma. Den är näringsrik och fettrik, och innehåller bland annat protein, järn, zink och folsyra. Den är lätt att laga och passar bra som tillbehör till både kött och fisk. Det finns också möjlighet att variera rätten genom att addera olika smaksättare.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)140Energi
Energi (kj)586
Protein (g)11.4Makronutrienter
Fett totalt (g)7.5
Kolhydrater, tillg. (g)6.6
Kalcium (mg)40Mineraler
Järn (mg)2.4
Fosfor (mg)225
Selen (µg)5
Zink (mg)2.6
Magnesium (mg)17
Folat (µg)114
Jod (µg)0
Kalium (mg)225
Natrium (mg)415
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)4944.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.56
Vitamin B12 (µg)31
Vitamin C (mg)12
Vitamin D (µg)0.51
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4900
Betakaroten/β-Karoten (µg)529
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)1.8
Niacin (mg)7.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.29
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)170
Vatten (g)72
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen