Rätter

Morot stuvad

En potatis- och morotsbaserad rätt som serveras varm. Den innehåller ett antal näringsämnen som är viktiga för människokroppens normala funktion. Morotstuvning är en traditionell rätt som är lättlagad och som kan fungera som ett hälsosamt alternativ till andra livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)81Energi
Energi (kj)342
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)4.75
Kolhydrater, tillg. (g)7.1
Kalcium (mg)64Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)55
Selen (µg)0.8
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)10
Folat (µg)13.7
Jod (µg)36.4
Kalium (mg)158
Natrium (mg)296
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)572.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)2.7
Vitamin D (µg)0.59
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)19.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)5592
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.56
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.95
Sockerarter tot. (g)5.7Sockerarter
Monosackarider (g)2
Disackarider (g)3.7
Summa mättade fettsyror (g)1.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)3.7
Vatten (g)83.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen