Rätter

Morotssås

En krämig röd saft som är en populär komplement till matlagning, såsom kött, fisk och grönsaker. Den görs vanligtvis av morötter, grädde, smör och kryddor, och ger en unik smak som kommer att liva upp de flesta måltider.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)69Energi
Energi (kj)289
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)4.42
Kolhydrater, tillg. (g)5.3
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)42
Selen (µg)0.4
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)13
Folat (µg)18
Jod (µg)18.4
Kalium (mg)211
Natrium (mg)143
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)212.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0.1
Vitamin C (mg)7.6
Vitamin D (µg)0.01
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)27
Betakaroten/β-Karoten (µg)1924
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.83
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.13
Sockerarter tot. (g)4.8Sockerarter
Monosackarider (g)3.3
Disackarider (g)1.6
Summa mättade fettsyror (g)2.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)9.2
Vatten (g)86.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)1.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen