Rätter

Njurpalt

Njurpalt är en rätt som består av njure från gris eller kalv som steks och serveras med en soppås. Det är en klassisk rätt som är både god och nyttig, eftersom den är rik på en rad olika näringsämnen. Den anses ofta vara en festlig rätt, som serveras på speciella tillfällen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)153Energi
Energi (kj)641
Protein (g)8.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.7
Kolhydrater, tillg. (g)24.6
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)3.3
Fosfor (mg)84
Selen (µg)18
Zink (mg)3.3
Magnesium (mg)20
Folat (µg)10
Jod (µg)0
Kalium (mg)245
Natrium (mg)390
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)115.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)18.9
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)115
Betakaroten/β-Karoten (µg)10
Tiamin (mg)0.2
Riboflavin (mg)0.38
Niacin (mg)2.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.22
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)48
Vatten (g)62
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen