Rätter

Njursauté

Njursauté är en maträtt som innehåller njurekött som är stekt i smör. Den serveras vanligtvis med lök och paprika och är en uppskattad rätt som har funnits i flera generationer. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnen som finns i maten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)130Energi
Energi (kj)544
Protein (g)9.1Makronutrienter
Fett totalt (g)8.8
Kolhydrater, tillg. (g)3.3
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)2.8
Fosfor (mg)145
Selen (µg)49
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)15
Folat (µg)25.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)123
Natrium (mg)584
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)84.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)10.64
Vitamin C (mg)8.9
Vitamin D (µg)0.51
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)79.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)50
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)1.08
Niacin (mg)3.75
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.4
Sockerarter tot. (g)1Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)3.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)194.3
Vatten (g)75.6
Alkohol (g)0.06
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen