Rätter

Ostsufflé

En maträtt som består av ägg, ost och mjölk som är fylld med en gräddig och syrlig smak. Den bakas under låg temperatur och skapar en luftig och lätt textur. En god och uppskattad rätt med många varianter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)170Energi
Energi (kj)710
Protein (g)10.9Makronutrienter
Fett totalt (g)11.06
Kolhydrater, tillg. (g)6.7
Kalcium (mg)221Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)208
Selen (µg)10.4
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)16
Folat (µg)25.7
Jod (µg)62.4
Kalium (mg)144
Natrium (mg)473
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)133.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.99
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)1.03
Vitamin E (mg)2.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)131.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)31
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.24
Niacin (mg)0.08
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.64
Sockerarter tot. (g)2.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)2.4
Summa mättade fettsyror (g)4.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)2.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)122.8
Vatten (g)68.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)3.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen