Rätter

Paj m. broccoli skinka

En typisk paj med broccoli och skinka är en maträtt som är enkel att laga och som består av färdig pizzadeg, broccoli, skinka och ost. Denna maträtt är ett populärt alternativ för att servera som middag eller som förrätt. Näringsinnehållet, som bl.a. innehåller kolhydrater, proteiner, fett och vitaminer, kan variera beroende på vilken typ av ingredienser som används.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)209Energi
Energi (kj)874
Protein (g)7.8Makronutrienter
Fett totalt (g)14.09
Kolhydrater, tillg. (g)12.3
Kalcium (mg)68Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)119
Selen (µg)5.7
Zink (mg)1
Magnesium (mg)17
Folat (µg)27.1
Jod (µg)29.8
Kalium (mg)182
Natrium (mg)510
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)153.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0.42
Vitamin C (mg)6.2
Vitamin D (µg)0.86
Vitamin E (mg)2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)129.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)290
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)0.73
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.3
Sockerarter tot. (g)2Sockerarter
Monosackarider (g)0.7
Disackarider (g)1.3
Summa mättade fettsyror (g)7.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.9
Palmitinsyra C16:0 (g)3.9
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)4.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)70.6
Vatten (g)62.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)1.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen