Rätter
Paj m. broccoli skinka
En typisk paj med broccoli och skinka är en maträtt som är enkel att laga och som består av färdig pizzadeg, broccoli, skinka och ost. Denna maträtt är ett populärt alternativ för att servera som middag eller som förrätt. Näringsinnehållet, som bl.a. innehåller kolhydrater, proteiner, fett och vitaminer, kan variera beroende på vilken typ av ingredienser som används.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 209 | Energi |
Energi (kj) | 874 | |
Protein (g) | 7.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 14.09 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 12.3 | |
Kalcium (mg) | 68 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 119 | |
Selen (µg) | 5.7 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 27.1 | |
Jod (µg) | 29.8 | |
Kalium (mg) | 182 | |
Natrium (mg) | 510 | |
Salt, NaCl (g) | 1.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 153.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.42 | |
Vitamin C (mg) | 6.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.86 | |
Vitamin E (mg) | 2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 129.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 290 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.13 | |
Niacin (mg) | 0.73 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.3 | |
Sockerarter tot. (g) | 2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.7 | |
Disackarider (g) | 1.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 7.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.7 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.3 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.9 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 70.6 | |
Vatten (g) | 62.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket