Rätter
Paj m. köttfärs
Paj kan vara en hälsosam måltid, speciellt om den görs med köttfärs som är en del av innehållet. Förutom köttfärs innehåller den vanligen även grönsaker, mjöl och ägg. Denna maträtt innehåller många näringsämnen som både är bra för hälsan och som är nödvändiga för att kroppen ska må bra.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 236 | Energi |
Energi (kj) | 986 | |
Protein (g) | 11.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 12.3 | |
Kalcium (mg) | 64 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 128 | |
Selen (µg) | 6.2 | |
Zink (mg) | 2.2 | |
Magnesium (mg) | 19 | |
Folat (µg) | 14 | |
Jod (µg) | 33.2 | |
Kalium (mg) | 202 | |
Natrium (mg) | 349 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 116.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.6 | |
Vitamin C (mg) | 5.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.59 | |
Vitamin E (mg) | 1.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 100.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 180 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 2.05 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.17 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1 | |
Disackarider (g) | 0.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 7.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.6 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.3 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 7 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 54.9 | |
Vatten (g) | 57.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket