Rätter
Pastasås m. tonfisk curry
En maträtt som innehåller spännande smaker från tonfisk och curry. Det är en kombination som är både lättlagad och går snabbt att tillaga. Genom att ta reda på näringsämnena som ingår kan man enkelt få en uppfattning om näringsinnehållet och vilka hälsofördelar som följer med.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 81 | Energi |
Energi (kj) | 339 | |
Protein (g) | 7.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.65 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.6 | |
Kalcium (mg) | 36 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 94 | |
Selen (µg) | 21.8 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 18.1 | |
Jod (µg) | 29.1 | |
Kalium (mg) | 223 | |
Natrium (mg) | 270 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 50.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.17 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.52 | |
Vitamin C (mg) | 16.3 | |
Vitamin D (µg) | 0.93 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 21.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 344 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 3.88 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.35 | |
Sockerarter tot. (g) | 3.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.3 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 21.9 | |
Vatten (g) | 82.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket