Rätter

Pastasås olika märken

Pastasås är ett populärt kryddat tillbehör som kan fungera som en del av en måltid. Det finns ett stort utbud av sorter och märken på marknaden, med olika smaker och ingredienser. På denna sida listas näringsämnen för olika pastasåsar.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)51Energi
Energi (kj)213
Protein (g)1.6Makronutrienter
Fett totalt (g)2.09
Kolhydrater, tillg. (g)5.3
Kalcium (mg)33Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)34
Selen (µg)0.2
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)17
Folat (µg)41.6
Jod (µg)1
Kalium (mg)396
Natrium (mg)500
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)50.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)10.6
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.6
Vitamin K (µg)14.7
Retinol (µg)13.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)434
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)1.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.6
Sockerarter tot. (g)6.2Sockerarter
Monosackarider (g)5
Disackarider (g)1.2
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)86.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen