Rätter
Pepparrotskött nöt m. lök morot sås
Pepparrotskött nöt är en rätt som består av nötkött, lök och morot. Köttet serveras med en sås som består av olika ingredienser. Rätten är näringsrik och innehåller en rad olika vitaminer och mineraler som är väsentliga för vår hälsa. På den här sidan kan du lära dig mer om de näringsämnen som finns i rätten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 136 | Energi |
Energi (kj) | 567 | |
Protein (g) | 13.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.04 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 2 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.2 | |
Fosfor (mg) | 116 | |
Selen (µg) | 4 | |
Zink (mg) | 4.5 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 7.8 | |
Jod (µg) | 10.1 | |
Kalium (mg) | 153 | |
Natrium (mg) | 180 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 70.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.49 | |
Vitamin C (mg) | 2.8 | |
Vitamin D (µg) | 0.14 | |
Vitamin E (mg) | 0.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 26.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 453 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 3.05 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.57 | |
Sockerarter tot. (g) | 1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 43.2 | |
Vatten (g) | 74.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.1 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket