Rätter
Potatisgratäng m. vispgrädde ost
En klassisk rätt som ofta serveras på svenska bord är en ugnsbakad gratäng som består av potatis, vispgrädde och ost. Denna rätt ger dig tillgång till ett stort antal näringsämnen som är viktiga för din hälsa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 214 | Energi |
Energi (kj) | 897 | |
Protein (g) | 4.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.88 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 12.9 | |
Kalcium (mg) | 102 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 100 | |
Selen (µg) | 1.5 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 13.8 | |
Jod (µg) | 38.9 | |
Kalium (mg) | 319 | |
Natrium (mg) | 326 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 147.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.25 | |
Vitamin C (mg) | 11.4 | |
Vitamin D (µg) | 0.04 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 136.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 133 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 1.45 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.37 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.5 | |
Disackarider (g) | 1.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 10.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.5 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 44.6 | |
Vatten (g) | 63.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 11.7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket