Rätter
Potatismospulver berikad
Potatismospulver är ett livsmedel som ofta används som bas i olika maträtter. Det är ett livsmedel som berikats med näringsämnen såsom järn, folsyra och vitamin B1 för att öka näringsvärdet. På denna sida går vi igenom vilka näringsämnen som ingår och vad man bör tänka på när man använder produkten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 362 | Energi |
Energi (kj) | 1513 | |
Protein (g) | 8.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 68.2 | |
Kalcium (mg) | 70 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.6 | |
Fosfor (mg) | 290 | |
Selen (µg) | 0.7 | |
Zink (mg) | 1.4 | |
Magnesium (mg) | 68 | |
Folat (µg) | 30 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 1500 | |
Natrium (mg) | 1030 | |
Salt, NaCl (g) | 2.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.86 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.3 | |
Vitamin C (mg) | 60 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.19 | |
Riboflavin (mg) | 0.3 | |
Niacin (mg) | 4.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.57 | |
Sockerarter tot. (g) | 5.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2 | |
Disackarider (g) | 3.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 2.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2 | |
Vatten (g) | 6.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 5.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket