Rätter

Pytt i panna m. rotfrukt svamp veg.

Pytt i panna med rotfrukt, svamp och vegetariska ingredienser är en populär rätt som har funnits i Sverige sedan länge. Det är enkelt att laga och har ett högt näringsvärde. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/raetter/pytt-i-panna-m-rotfrukt-svamp-veg/ kan du läsa mer om näringsämnen som finns i den klassiska pytt i pannan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)81Energi
Energi (kj)339
Protein (g)1.8Makronutrienter
Fett totalt (g)3.06
Kolhydrater, tillg. (g)10
Kalcium (mg)21Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)43
Selen (µg)2.2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)15
Folat (µg)27.2
Jod (µg)20
Kalium (mg)341
Natrium (mg)168
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)112.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.15
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)8.8
Vitamin D (µg)3.17
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)8
Betakaroten/β-Karoten (µg)1091
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)2.14
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.43
Sockerarter tot. (g)3.3Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)1.6
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)80.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)14.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen