Rätter

Rabarberpaj

En sötsyrlig bakverk som görs av rabarber, socker och smör. Den kan toppas med havregryn, strössel eller andra ingredienser. Serveras som en efterrätt eller fikarätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)275Energi
Energi (kj)1149
Protein (g)2.6Makronutrienter
Fett totalt (g)13.36
Kolhydrater, tillg. (g)34.6
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)46
Selen (µg)2.8
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)11
Folat (µg)33.2
Jod (µg)2
Kalium (mg)145
Natrium (mg)87
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)120.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.04
Vitamin C (mg)4.1
Vitamin D (µg)0.78
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)111.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)106
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.32
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)17.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)16.7
Summa mättade fettsyror (g)6.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)3.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)26.5
Vatten (g)45.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0.3
Tillsatt socker (g)16
Fritt socker (g)16

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen