Rätter

Remouladsås

Remouladsås är en populär dressing som ofta används som tillbehör till maträtter. Det är en majonnäs- och äggbaserad dressing som vanligtvis har kapris, gräslök och citron som ingredienser. På hemsidan livsmedelsdata.se kan du ta del av näringsämnen i remouladsås och se hur det påverkar kosten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)707Energi
Energi (kj)2961
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)78.81
Kolhydrater, tillg. (g)1.1
Kalcium (mg)37Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)42
Selen (µg)4.3
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)7
Folat (µg)20.9
Jod (µg)30
Kalium (mg)43
Natrium (mg)269
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)59.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0.26
Vitamin C (mg)3.9
Vitamin D (µg)0.62
Vitamin E (mg)18.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)47.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)135
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.05
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.38
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)8.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)5.9
Stearinsyra C18:0 (g)1.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.4
Summa enkelomättade fettsyror (g)51.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)50
Summa fleromättade fettsyror (g)15.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)11.2
Linolensyra C18:3 (g)4
Arakidonsyra C20:4 (g)4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.6
Vatten (g)17.3
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen