Rätter

Renskav brynt m. matfett salt

Renskav är ett livsmedel som tillagas genom att brynna det med matfett och salt. Det är en köttprodukt som är rik på näringsämnen. På Livsmedelsdata kan du läsa mer om näringsinnehållet i renskav brynt med matfett salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)212Energi
Energi (kj)886
Protein (g)22.4Makronutrienter
Fett totalt (g)13.66
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)9Mineraler
Järn (mg)3.5
Fosfor (mg)221
Selen (µg)11.7
Zink (mg)5.3
Magnesium (mg)22
Folat (µg)1.6
Jod (µg)54.2
Kalium (mg)208
Natrium (mg)555
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)55.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)1.91
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.66
Vitamin E (mg)1.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)52.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)30
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0.38
Niacin (mg)7.03
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.11
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)2.7
Stearinsyra C18:0 (g)1.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)5.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.4
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)87.5
Vatten (g)62.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen