Rätter

Rotfrukter stekta glacerade m. honung

Rotfrukter är en mycket populär maträtt som består av ett stekt och glacerat tillskott av honung. Rotfrukter är rika på näringsämnen som kolhydrater, proteiner, fibrer, vitaminer och mineraler, som alla bidrar till att förbättra hälsan. På Livsmedelsdata kan du se vilka näringsämnen du får i dig när du äter rotfrukter stekta glacerade med honung.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)94Energi
Energi (kj)394
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)4.7
Kolhydrater, tillg. (g)10.4
Kalcium (mg)34Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)36
Selen (µg)0.1
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)32.4
Jod (µg)25.7
Kalium (mg)222
Natrium (mg)223
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)138.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)17.5
Vitamin D (µg)0.01
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)14.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)1253
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.23
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.44
Sockerarter tot. (g)8.4Sockerarter
Monosackarider (g)6.3
Disackarider (g)2
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.2
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)6.2
Vatten (g)79.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)13.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen