Rätter
Rotfrukter stekta glacerade m. honung
Rotfrukter är en mycket populär maträtt som består av ett stekt och glacerat tillskott av honung. Rotfrukter är rika på näringsämnen som kolhydrater, proteiner, fibrer, vitaminer och mineraler, som alla bidrar till att förbättra hälsan. På Livsmedelsdata kan du se vilka näringsämnen du får i dig när du äter rotfrukter stekta glacerade med honung.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 94 | Energi |
Energi (kj) | 394 | |
Protein (g) | 1.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 10.4 | |
Kalcium (mg) | 34 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 36 | |
Selen (µg) | 0.1 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 32.4 | |
Jod (µg) | 25.7 | |
Kalium (mg) | 222 | |
Natrium (mg) | 223 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 138.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 17.5 | |
Vitamin D (µg) | 0.01 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 14.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1253 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.23 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.44 | |
Sockerarter tot. (g) | 8.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 6.3 | |
Disackarider (g) | 2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 6.2 | |
Vatten (g) | 79.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 13.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 3 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket