Rätter
Saftsås
Saftsås är en populär tillagning som består av kött som får smaka av socker, ättika och lök. Den tillagas vanligtvis med hjälp av kalljus eller ugn. Saftsåsen är en allsidig tillagning som passar till många olika typer av kött. Det är en älskad klassiker som många väljer att servera med fläsk, kyckling, kalkon eller nötkött.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 117 | Energi |
Energi (kj) | 490 | |
Protein (g) | 0 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.02 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 28.8 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 6 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 3 | |
Folat (µg) | 0.4 | |
Jod (µg) | 1.6 | |
Kalium (mg) | 48 | |
Natrium (mg) | 9 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.11 | |
Sockerarter tot. (g) | 25.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 11.6 | |
Disackarider (g) | 13.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 71.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 24 | |
Fritt socker (g) | 25 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket