Rätter

Sparris stuvad

Sparris är en populär grönsak som även har goda kvaliteter som näringsämne. Det är rikt på vitaminer och mineraler och är ett bra val för de som vill äta hälsosamt. Det kan stuvas och serveras som en delikat tillbehör som passar till det mesta.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)62Energi
Energi (kj)258
Protein (g)3.6Makronutrienter
Fett totalt (g)2.66
Kolhydrater, tillg. (g)5.4
Kalcium (mg)65Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)77
Selen (µg)1.1
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)16
Folat (µg)49.9
Jod (µg)33.3
Kalium (mg)201
Natrium (mg)226
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)33.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.22
Vitamin C (mg)12.2
Vitamin D (µg)0.49
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)14.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)232
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)0.74
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.44
Sockerarter tot. (g)2.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)2.1
Summa mättade fettsyror (g)0.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)4.2
Vatten (g)86
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen